Kirjoittaja

Hyvä lukija,

lapsuudessani pikkusisko aloitti viestinsä uudelle kirjeenvaihtokaverille toiselle puolen Suomea seuraavasti: ”Hei, minä en tunne sinua etkä sinäkään varmaan tunne minua.” Olemme me sitten uusia tai vanhoja tuttuja, tässä esittäytymiseni.

Olen Riitta S, kirjoittaja ja sanallistaja. Kirjoitan työkseni ja ilokseni, työmaana kaiken lajiset tekstit markkinointiviestinnästä runouteen. Ohjaan kirjoittajaryhmiä opistoissa ja pidän pyynnöstä sanapajoja.

Olen myös lukija. Yhteisölliseen lukemiseen osallistun yhteen lukupiiriin vetäjänä ja toiseen rivijäsenenä. Ehkä kauaskantoisin lukuharrastus toteutuu, kun vietän aikaa kirjojen parissa kuuden lapsenlapsen kanssa.

Arvoni kiteytyvät FYIhin. Fokusointi, olennaiseen keskittyminen on vaarassa ajoittain herpaantua, kun ympärillä aukeaa niin paljon kiehtovaa, kulkuväylältä haarautuu kutsuvia sivupolkuja… Ymmärrys on tuntemista ja älykkyyttä syvempää, sisäistettyä tietoa. Elämänasenteena ilo on vertaansa vailla ja tavoiteltava.

Kun tutkailen hiljaksiin päivittyvää Instagram-tiliäni riitta_suominen, huomaan, että sinne sen kummemmin suunnittelematta päivittyy otoksia kirjoista, puista, kukista, vesistöistä, tapahtumista, ihmisistä, kahvikupeista, vaatteista. Näistä taitaa koostua hyvä arki, josta myös haluan kirjoittaa.

Kohtaamisia sanojen maailmassa, sitä tämä blogi on. Viltti levitettynä vanhan tammen alle, kun auringon valo siivilöityy oksiston lävitse ja tuuli leikkii heinikossa.

Sanallistaja